С трите си гола във вратата на Стоук вчера, Хари Кейн мина границата от 100 в кариерата си, като има 102. 

81 от тях той е реализирал само в 128 мача в последните 3 сезона и за пореден път показа, че е един от най-добрите нападатели във Висшата лига. От тях 84 са за Шпорите, 9 за Милуол, 5 за Лейтън Ориент и 2 за Лестър, където бе преотстъпван в началото на кариерата си. 

Общо през кампанията попаденията му станаха 22, като вече на три пъти се отчете с хеттрик. Другите два случая също са през 2017, като постигна това срещу Фулъм за ФА Къп на 19 февруари и срещу Уест Бромич в първенството на 14 януари. 

Общо мачовете му с по 3 гола станаха 6, но все още е далеч от постижението на клубната легенда Джими Грийвс, който има 15 такива двубоя в кариерата си. 

Кейн има 4 мача с хеттрик във Висшата лига, като от настоящите играчи във Висшата лига с повече от него с единствено Уейн Руни – 6 и Серхио Агуеро – 5. 

„Помня първия си гол, който бе за Лейтън Ориент срещу Шефилд Уензди. Реализирах отблизо с глава, останал на далечната греда” спомня си футболистът, който се надява, че му предстоят още много такива емоции.