Мениджърът на Евертън Роналд Куман предупреди халфа Рос Баркли, че ако не поднови договора си с клуба, през лятото ще бъде продаден, а желащи със сигурност няма да липсват. 

Футболистът, който е продукт на академията на Карамелите и има повече от 150 мача за тима, има контракт до лятото на 2018-а година, но засега не е ясно дали ще го удължи. 

„Рос е момче от Евертън и ние трябва да му покаоем причините, за да остане. Неговата ситуация е различна от тази на Лукаку, защото следващия сезон е последният от договора му. При това положение в края на този трябва да вземем решения и ако не преподпишем с играч, тогава ще трябва да го продадем. Това не е ултиматум, а бизнес и футболистът трябва да го разбере“ заяви Куман, чийто тим е на 2 точки от 6-ия Манчестър Юнайтед и на 3 от 5-ия Арсенал, но и с два мача повече. 

„Нашата цел е да покажем на всички, че ако има клуб извън големите 6, който е готов да направи следващата крачка, това е Евертън. Това обаче няма как да стане за един трансферен период и един сезон. Необходимо е време, но нашето послание е, че ние се опитваме да изградим възможно най-добрия тим“ добави холандецът.