Възраждането на Лестър продължава. Шампионите на Англия записаха четвъртата си поредна победа при Крейг Шекспир, след като спечели с 3:2 визитата си на Уест Хям и с 30 точки вече диша много по-спокойно. 

Лисиците отново играха силно и за пореден път потвърдиха, че определено играчите са искали уволнението на Клаудио Раниери. Седмицата обаче завърши отлично за тях след триумфа в Шампионската лига срещу Севиля. 

На „Лондон Стейдиъм” головете заваляха още от началото. В 4-ата минута Риад Марез опита нещо средно между удари и центриране и след като никой не докосна топката, тя спря в далечния ъгъл. 

Само 3 минути след това нещата за гостите станаха още по-добри. Марк Олбрайтън даде отлично извеждащо подаване към Роберт Хут, който с глава реализира втория гол. 

Мануел Лансини върна интригата в 19-ата минута, когато изпълни отлично свободен удар и от около 25 метра не остави шансове на Каспер Шмайхел. Последва шанс за Андре Аю, чийто удар бе неточен. 

В 38-ата минута гостите си върнаха преднината от два гола. Марк Олбрайтън центрира от корнер около границата на вратарското поле, Чуковете не успяха да избият и Джейми Варди се възползва, за да отбележи за 3:1, като при този резултат дойде и почивката. 

След нея обаче доминацията на Уест Хям беше сериозна и в 63-ата минута Андре Аю направи 2:3, след като Андри Каръл отклони с глава към него и той реализира. 

След това на сцената излезе Каспер Шмайхел, който отчая домакините с някои спасявания, като разочарова на два Анди Каръл, включително и в добавеното време, за да запази победата за своя тим.