Джърмейн Дефо продължава да вярва, че бъдещето му е свързано с националния отбор на Англия и иска да играе на Мондиала през 2018-а в Русия. 

34-годишният нападател на Съндърланд за последно носи екипа на Трите лъва през 2013-а, но миналата седмица попадна в състава на Гарет Саутгейт за двубоите с Германия и Литва и явно не смята да губи мястото си в тима. 

„Имаше времена, в които си мислех, че повече няма да бъда част от отбора, но това не ме обезкуражи. Продължих да работя здраво и да се надявам, че един ден ще получа шанс отново да представя страната си“ заяви Дефо. 

„Момчетата доста ме подиграваха на тренировките и ме питаха защо все още нося знамето на Англия на обувките си, а аз просто се надявах, че ще имам нов шанс и сега съм щастлив“ добави той. 

„Всеки иска да участва на голям турнир, да пътува с отбора, да тренира, да играе в мачовете. Това е мечта на всяко дете, докато расте и след това се стреми да надмине идолите си. Ако имаш късмета да преживееш нещо подобно искаш да го изпитваш още и още, така че ако аз получа възможност да играя на още един турнир би било сбъдната мечта“ каза още Дефо. 

Ветеранът отново се представя изключително силно, след като миналия сезон вкара 18 гола, от които 15 в първенството и бе с основна заслуга за оцеляването на Съндърланд. Досега има 14 попадения в Лигата и Черните котки се надяват, че отново ще ги вдъхнови да запазят мястото си в елита, колкото и трудно да изглежда това.