Манчестър Юнайтед се е съгласил да пусне Бастиан Швайнщайгер в американския Чикаго Файър, съобщава „Скай Спортс”. Така мъките на играча на "Олд Трафорд" ще приключат. 

Клубът от МЛС предлага договор за една година и по 70 000 паунда на седмица на германеца, с което той ще се превърне в един от десетте най-добре платени играчи в Лигата. 

Чикаго се разбрали с Юнайтед късно снощи, като се очаква днес или утре Швайнщайгер да лети за Щатите, след което ще премине медицински тестове и ще получи разрешение за работа в страната. Самият той потвърди новината.   

„През цялата си кариера винаги съм разбирал възможностите, които ми дават шанс да окажа позитивно влияние и да направя нещо голямо. С преминаването си в Чикаго Файър е същото. След разговорите с ръководството съм убеден във философията на клуба  и искам да им помогна в този проект” заяви Швайни пред „Чикаго Трибюн”. 

Световният шампион пристигна на „Олд Трафорд” през 2015-а, но след идването на Жозе Моуриньо стана ясно, че не попада в плановете му. Около Коледа той започна тренировки с първия тим отново и срещу Уигън през януари дори бе титуляр. Записа обаче само 4 участия и логично предпочете да напусне, за да играе повече.