Англия постигна минимална победа с 2:0 над Литва в световна квалификация от Група "F".

Срещата между двата тима се игра на "Уембли", а Джърмейн Дефоу очаквано започна като титуляр за "Трите лъва".

Именно той се превърна и в герой за домакините, след като вкара първото попадение в 21-ата минута. Крайният резултат бе оформен от Джейми Варди в 66-ата минута.

В тази среща англичаните бяха далече от най-доброто си ниво, но все пак успяха да спечелят трите точки.

След срещата Англия е лидер в групата си с актив от 13 точки. 


Срещата започна с отдаване на почит на жертвите от атентата в Лондон преди броени дни. Логично домакините започнаха по-активно мача, но въпреки това стартът за тях не бе никак впечатляващ.

В 20-ата минута англичаните стигнаха до първото си положение в мача, но ударът на Дефоу от няколко метра бе спасен от противниковия страж.

Все пак секунди след това "Трите лъва" откриха резултата именно чрез нападателя на Съндърланд. 

Стърлинг го намери непокрит пред малкото наказателно поле и за него остана най-лесното - да реализира. 

В следващите минути обаче темпото се пренесе в средата на терена, а англичаните сякаш спряха да играят за определен период от време.

В самия край на полувремето Литва бе на косъм от изравнителен гол. След неубедителна изява на Харт топката попадна в краката на Сливка, който прехвърли вратаря и само вещата намеса на Стоунс, който изчисти от самата голлиния, предотврати попадение.

Второто полувреме започна с отличен шанс за домакините и Стърлинг почти удвои. Той бе намерен на чудесна позиция в наказателното поле, но не направи добър контакт с топката, а това позволи на противниковия страж да се справи.

Литовците обаче не се отказаха и в 53-ата минута стигнаха до шанс, но Харт направи добро спасяване след удар на Сливка. 

В 66-ата минута интригата бе тотално убита от Варди, който бе изведен сам срещу вратаря от Лалана и не сгреши. 

Минути след това асът на Лестър пропусна да вкара и втори гол в мача, а до самия край на срещата англичаните стигнаха до още два отлични шанса, които не реализираха, и в крайна сметка не паднаха повече голове. 

АНГЛИЯ - ЛИТВА 2:0
1:0 Дефоу 21
2:0 Варди 66

АНГЛИЯ: Харт, Бертранд, Уолкър, Стоунс, Кийн, Лалана, Окслейд-Чембърлейн, Стърлинг (60 - Рашфорд), Али, Дайър, Дефоу (60 - Варди)

ЛИТВА: Шеткус, Славискас, Климавичиус, Ваиткунас, Кинаскас, Куклис, Зулпа, Новиковас (54 - Григаривичиус), Сливка, Васкис, Черних

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/0IVYpJm2K7M" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/iRTIkyWIZmw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>