Диего Симеоне похвали волята за победа и непримиримостта на футболистите, треньорите и феновете на Лестър Сити. Воденият от аржентинеца отбор на Атлетико Мадрид обаче стигна до равенство 1:1 на терена на английските шампиони и се класира на полуфинал в Шампионската лига, след като спечели домакинството си преди седмица. 

"Не се предадоха, а напротив - хвърлиха кърпата в лицето ни и ни държаха под напрежение през целия двубой. След подобен мач лесно се забравя, че всъщност си се класирал на полуфинал".

"Гледахме страхотен футбол, а атмосферата на стадиона беше прекрасна. Феновете подкрепяха отбора си, а той води битка до последната секунда. Мачът беше луд и двата отбора направиха равен брой положения. Заради подобни срещи феновете обичат футбола", каза той.

"Смените на Шекспир бяха фантастични. След гола им ни атакува дори по-масирано, а на нас ни отне време да се приспособим към техния стил и опасностите пред вратата ни. В крайна сметка успяхме да го направим и съм доволен. Не мога да намеря думи, за да опиша старанието, което положиха футболистите ни", завърши Симеоне.