Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп опита да запази спокойствие и заяви, че отборът му не е загубил шансове да завърши в Топ 4. 

Вчера Червените допуснаха разочароващо поражение у дома с 1:2 от Кристъл Палас, което стопи разликата до 5-ия Манчестър Юнайтед на 3 точки, който е и с 2 мача по-малко. Сити също има две среши в запас, като изостава на 2 точки от Червените, а Арсенал може да се изравни  Ливърпул, ако спечели трите си двубоя по-малко. 

„Знам, че много хора си мислят: „О, Боже, Шампионската лига отново ни се изплъзва. Това обаче още не е станало и ние ще опитаме всичко по силите си, за да не допуснем това да се случи. Наистина ситуацията ни в момента не е лесна, но трябва да постигнем максимума в оставащите си мачове до края на сезона“ заяви Клоп, чийто тим бе наказан на два пъти от бившия си играч Кристиан Бентеке. 

„Разбира се той е страхотен нападател и в това няма никакво съмнение. Ако обаче го оставиш свободен както ние го направихме при първия гол, тогава не са необходими кой знае какви умения, за да отбележиш. При второто попадение определено сбъркахме, като само един от нашите играчи реагира“ добави германецът.