Нюкасъл се завърна във Висшата лига на Англия след само един сезон извън нея, печелейки промоция два кръга преди края на кампанията в Чемпиъншип. 

Свраките победиха Престън с 4:1 и са недостижими на 2-ото място с 88 точки, но с цели 4 по-малко от лидера Брайтън, който още преди дни си гарантира място сред най-добрите след 34 години пауза. 

Хората на Рафа Бенитес бяха големият фаворит още преди старта на кампанията, правейки сериозни инвестиции и въпреки някои колебания в представянето си, постигнаха голямата цел. 

На „Сейнт Джеймсис Парк“ домакините поведоха още в 7-ата минута с гол на Айосе Перес, но малко по-късно Джордън Хугил изравни при отлична контра и удар от въздуха. 

Кристиан Атсу обаче вкара малко преди паузата, за да върне аванса на своите, преди в средата на второто полувреме да се стигне и до развръзката. Галахър игра с ръка на голлинията и получи червен картон за Престън, а Мат Ричи вкара отсъдената дузпа. До края Айосе добави още един гол, след като Шелви прати топката в гредата след корнер. 

В зоната на плейофите в момента са Рединг (79 точки), Шефилд Уензди (78),  Хъдърсфийлд (78 и мач по-малко) и Фулъм (76). Седмият Лийдс също е с шансове, тъй като е със 73.