Мениджърът на Евертън Роналд Куман отново обяви, че не може да гарантира, че звездата Ромелу Лукаку ще остане на „Гудисън” и през новия сезон. 

Бъдещето на белгиеца отдавна е предмет на спекулации, след като отказа да поднови договора си, като той е свързван с няколко клуба, сред които е неделният съперник Челси, за който се твърди, че може да плати 100 милиона за подписа му. 

„Не зная. Ще видим какво ще се случи след края на сезона. Искаме да задържим най-добрите си играчи, но разбираме, че е трудно и не мога да гарантирам, че това ще се случи. Трябва да анализираме внимателно от какво имаме нужда, тъй като в момента разликата между останалите и Лукаку по отношение на головете е твърде голяма” заяви Куман, чийто тим се очертава като най-трудното препятствие пред Челси в борбата за титлата. 

Карамелите са с 8 поредни победи у дома и със сигурност ще опитат да спрат Сините от Лондон, които след това приемат Мидълзбро, Уотфорд и Съндърланд и единствено ще гостуват на Уест Бромич. 

„Искаме да продължим по същия начин у дома и знаем какво трябва да направим срещу най-добрия отбор в елита. В миналия мач усетих известно отпускане, което не ми хареса, тъй като седмата ни позиция е почти гарантирана, а с това и европейско участие. Трябва да сме пределно мотивирани и да действаме с максимална енергия” добави холандецът.