Мениджърът на Евертън Роналд Куман не остана щастлив от липсата на голове, след като тимът му отново не се разписа и падна с 0:1 от борещия се за оцеляване Суонси. 

Така за първи път от 11 години Карамелите не вкараха в 3 поредни срещи от Висшата лига, след като преди това направиха 0:0 с Уест Хям и паднаха с 0:3 от Челси у дома. 

Мърсисайдци отново не създадоха много положения и логично не успяха да отговорят след попадението на Фернандо Йоренте, което прати Лебедите извън зоната на изпадащите. 

„Големият ни проблем напоследък е продуктивността пред гола. В последните 3 мача не можем да вкараме, като имахме само 4-5 точни удара. Знаем, че трябва да се подобрим, защото разликата в представянето у дома и навън е сериозна. Трудно е за обяснение, но може би като домакини сме по-уверени, докато като гости не можем да създаваме положения” заяви холандецът, чийто тим остава извън Топ 6. 

„Не казвам, че играхме разочароващо. Това щеше да е така, ако не бяхме показали правилното отношение. Притежавахме много топката, но не бяхме ефективни в атака. Съперникът се бори за живота си и след като не успяхме да спрем едно центриране бяхме наказани” добави Куман.