Халфът на Евертън Рос Баркли има още една седмица да реши дали ще удължи договора си с клуба или не, обяви мениджърът Роналд Куман. 

Футболистът има още година от контракта си и още преди време холандецът разкри, че ако той не го поднови, тогава англичанинът ще бъде продаден. 

Тотнъм, а и други клубове следят ситуацията около него и по всичко изглежда, че много скоро ще е ясно дали Баркли ще си тръгне или ще продължи да играе на „Гудисън Парк”. 

„Той има още само една седмица, за да реши. Ръководството полага усилия, за да го убеди да остане при нас за дълго. Сега той трябва да даде отговор, защото ние не искаме да чакаме до август, за да знаем какво ще е бъдещето му. Необходимо е да имаме отговор дали ще приеме нов договор и ако не тогава ще търсим играч на негово място” каза Куман. 

„След като все още не е решил какво да прави, значи има колебания. Моето желание е да работя с играчи, които искат да бъдат тук. Не зная какво ще се случи. Той просто трябва да вземе решение” добави холандецът, който може да се лиши и от услугите на Ромелу Лукаку, за когото твърди, че не е толкова трудно да се ръководи. 

„Не е трудно да се работи с него. Той знае какво трябва да подобрява и все още би могъл да го направи. Аз също се опитвам да му помогна в някои аспекти. Говорим за бъдещето, той все още има контракт за още две години и ще видим какво ще се случи” каза още наставникът.