Евертън ще се надява да получи 50 милиона паунда за полузащитника си Рос Баркли, ако се окаже, че той не иска да поднови договора си. 

Мениджърът Роналд Куман даде ултиматум на английския национал да реши дали ще остане на „Гудисън Парк” с нов контракт или няма. Ако отговорът е отрицателен тогава от клуба ще продадат играча, както вече бе обявено. 

Въпросът е, че при положение, че до края на договора на Баркли има само година, едва ли някой клуб ще плати толкова сериозна сума за него и цената му би трябвало да бъде доста по-ниска. 

От Манчестър Сити бяха готови да дадат толкова пари през 2014-а, но сега ситуацията определено ще бъде различна. Тотнъм и Арсенал също се счита, че проявяват интерес към футболиста. 

От Евертън вече имат набелязан заместник в случай, че Баркли бъде продаден, като ще атакуват оценявания на 25 милиона паунда лидер  на Суонси Гилфи Сигурдсон. Смята се, че мърсисайдци са готови да инвестират поне 75 милиона милиона в нови футболисти през лятото, като плановете са една съществена част от тях да дойде от продажбата на Баркли, ако откаже да остане.