Тотнъм смачка клетия домакин Лестър с унищожителното 6:1 в отложен мач от 34-ия кръг на Висшата лига, който се игра на "Кинг Пауър Стейдиъм".

Голямата звезда на лондончани Хари Кейн пък се превърна в героя на вечерта, след като се разписа цели четири пъти и неслучайно показа защо към днешна дата е считан за най-добрия английски нападател.

С попаденията си той излезе начело на голмайсторите във Висшата лига и има 2 гола повече от стрелеца на Евертън Ромелу Лукаку, който май ще се просто с голмайсторския приз, който се надяваше да спечели.

След успеха си Спърс събра 83 точки в актива си и отборът се е бетонирал на 2-ото място, докато миналогодишният шампион е 11-и с 43 пункта.

Това е и най-убедителната победа на лондончани като гости, след като отборът изравни рекордни победи в това отношение, от преди повече от 50 години.

Кейн даде аванс на гостите в 25-ата минута, след като Сон го намери в наказателното поле и нападателят без подготовка от няколко метра реализира.

Точно единадесет минути по-късно и Сон се разписа. Али с фантастично подаване по въздуха го изведе в наказателното поле и азиатецът с хубав удар по земя вкара топката в близкия ъгъл.

Килуел пък намали за "лисиците" в 39-ата минута след хубав удар от няколко метра и така вкара първото си попадение за тима изобщо.

С удар от близка дистанция с глава Кейн обааче уби интригата в 63-ата минута, а в 71-ата Сон след пас на Кейн напредна с топката и с фамозен удар от дъгата също се разписа.

Хари оформи хеттрика си в 89-ата минута с прецизен удар от границата на наказателното поле, а в продължението наниза и своя четвърти гол в мача отново с удар от дистанция, който бе насочен към близкия ъгъл.

Лестър - Тотнъм 1:6
0:1 Кейн 25
0:2 Сон 36
1:2 Килуел 59
1:3 Кейн 63
1:4 Сон 71
1:5 Кейн 89
1:6 Кейн 90+2