Дейвид Мойс напусна Съндърланд, след като отборът изпадна от Висшата лига, въпреки че се очакваше да продължи да го ръководи и в Чемпиъншип. 

Черните котки останаха последни през кампанията, като спечелиха само 6 от 38 мача и логично се оказаха в по-долното ниво на английския футбол. 

В понеделник сутринта Мойс се е срещнал с президента на клуба и го е уведомил за решението си да напусне „Стейдиъм ъф Лайт“. 

„Миналото лято си осигурихме услугите на Дейвид Мойс с идеята той да бъде при нас дълго време, така че това развитие на събитията, определено ни изненадва. В крайна сметка той прецени, че трябва да напусне, като се отказва от компенсация и това е доказателство за неговия характер“ заяви Елис Шорт. 

„Бих искал да благодаря на Елис Шорт и борда на директорите за това, че ми дадоха възможност да работя в Съндърланд. Желая всичко най-добро на отбора и на моя наследник в стремежа към връщане във Висшата лига“ каза самият Мойс. 

Очакванията са и в състава да има доста напускащи играчи, начело с голмайстора Джърмейн Дефо, за когото се твърди, че е започнал преговори с Борнемут за преминаването си на южния бряг. Счита се, че е много вероятно да се стигне до споразумение. Нападателят вкара 34 гола в елита за 2 години и половина, откакто пристигна при Черните котки през януари 2015-а.