След като спаси Кристъл Палас от изпадане, мениджърът Сам Алърдайс напусна клуба и твърди, че няма амбиция да поеме нова работа, което на  практика означава, че кариерата му приключва.  

62-годишният специалист уведомил за решението си собственика Стив Периш снощи, когато двамата се срещнали в Лондон. През декември наставникът подписа с Орлите за 2 години  и половина и подобри позицията му от 17-о място тогава, до 14-о в крайното класиране. 

„В някои отношения това бе трудно решение за взимане, но в други и лесно. Винаги ще съм благодарен на Стив Периш и Кристъл Палас, че ми дадоха възможност да си тръгна с високо вдигната глава, успявайки да спася отбора от изпадане“ заяви Алърдайс, който миналото лято бе сериозно компрометиран след скандал с подкупи. 

„Най-вече получих шанс да възстановя репутацията си след случилото се с Англия и точно затова е трудно да си тръгна. Идва обаче момент, в който трябва да прецениш какво да правиш с живота си и аз искам да му се насладя, докато все още съм здрав и имам енергия. Желанието ми е да пътувам, да бъда със семейството си и смятам, че това е правилния момент да се оттегля. Нямам амбиция за нова работа и просто искам да се насладя на нещата, които не можеш да правиш, когато си мениджър, особено във Висшата лига“ добави той. 

„Стив Периш бе страхотен, въпреки че се шокира от това, което му казах. Това обаче е решение, което просто смятам, че е правилното за мен и семейството ми, за което не съжалявам“ изтъкна още Алърдайс, който вдъхнови Палас за някои впечатляващи победи срещу Челси, Арсенал и Ливърпул и отново не изпадна в кариерата си.