Английският Лийдс отново си търси мениджър, след като Гари Монк реши да хвърли оставка, само два дни след смяната на собствеността и идването на Андреа Радридзани. 

Италианецът купи 50% от акициите на клуба още през януари, а в началото на седмицата придоби и останалата част от Масимо Челино, който притежаваше Лийдс повече от 3 години и за този период направи 6 треньорски промени. 

Новият бос даде ясно да се разбере, че иска да използва опцията в договора на Монк и да го задържи и за следващия сезон, но наставникът реши да си тръгне, като е спряган за позициите в Съндърланд и Мидълзбро, които също ще бъдат част от Чемпиъншип, след като изпаднаха от Висшата лига. 

„Ние сме шокирани и разочаровани от решението на Гари, но неговата оставка бе приета от президента Андреа Радридзани, който се срещна на два пъти с Гари и искаше да обсъдят оставането му в клуба в дългосрочен план. В крайна сметка ние сме дълбоко натъжени от тази развръзка, но също така разбираме, че клубът остава на първо място и затова веднага започваме да търсим нов треньор, който да ни изкачи на следващото ниво” се казва в официалното съобщение на Лийдс. 

Отборът от „Елънд Роуд” почти през цялата кампания се движеше в зоната на плейофите, преди в края на сезона да бъде изпреварен от Фулъм и да остане 7-и, губейки възможност да преследва промоция за елита.