Доскорошният мениджър на Хъл Сити Марко Силва ще води елитния английски Уотфорд, потвърдиха от клуба. Договорът на специалиста е за 2 години. 

Португалецът остави отлични впечатления начело на Тигрите, макар и да не успя да ги спаси от изпадане и това му донесе позицията на „Викаридж Роуд” на мястото на Валтер Мадзари, който не оправда очакванията. 

"Марко е специалист с потенциал и ние сме радостни да го приветстваме в нашия клуб. Той притежава обещаващи качества и навсякъде, където е работил е демонстрирал своите възможности" заяви президентът на Уотфорд Скот Дюксбъри. 

Силва пристигна в Англия през януари, за да поеме намиращият се тогава в безнадеждна позиция Хъл, но спечели 8 победи и върна шансовете на тима за спасение. Загуба от Съндърланд в 36-ия кръг обаче, на практика ликвидира шансовете на отбора за спасение. 

В същото време Мадзари рано гарантира оцеляването на Уотфорд и отборът не бе замесен в борбата за оцеляване, но 10 загуби в последните 14 мача означаваха лош край на кампанията и съответно раздяла с италианския мениджър.