Вратарят с най-много мачове в английската Висшата лига Дейвид Джеймс пристига в София и ще играе в отбора на Бербатов срещу селекцията на Луиш Фиго в благотворителния мач на 14 юни на Националния стадион "Васил Левски".

Джеймс е четвърти в класацията за най-много участия във Висшата лига - 572 мача. Пред него са само Раян Гигс, Гарет Бари и Франк Лампард. До декември 2015 г. държеше и рекорда за вратаря с най-много "сухи мрежи" в историята на Висшата лига - 169, преди Петър Чех да счупи върховото постижение.

53 пъти е защитавал честа на Англия в продължение на 13 години. Започва кариерата си в "Уотфорд" през 1988 г., а четири години по-късно вече е трансфериран в "Ливърпул". С "червените" печели Купата на Лигата през 1995 г.

След седем години на "Анфийлд" е време за промяна - играе последователно в "Астън Вила", "Уест Хем" и "Манчестър Сити". През 2006 г. подписва договор с "Портсмут" и тук печели най-важната победа - Купата на Англия през 2008 г.

Две години по-късно отново с "Портсмут" е на финал, но този път губи от "Челси". В този мач става най-възрастният вратар (39 години) участвал някога във финал за купата. През 2012 г. получава Ордена на Британската империя за заслуги към футбола.