Саутхемптън вече има нов мениджър, след като назначи Маурисио Пелегрино с договор за 3 години. 

Аржентинецът заменя на поста освободения през май Клод Пюел, след като преди това водеше Алавес и го изведе до финал за купата на Краля, но си тръгна след края на кампанията в Примера. 

„Разполагахме с впечатляващ списък от кандидати и преминахме през сериозен процес на интервюта. Маурисио ни впечатли със своите знания, мотивация и способности. Той разбира какъв е стилът на Саутхемптън, както и философията и амбициите на клуба. Твърдо вярваме, че е правилният човек за поста, а самият той е на мнение, че с играчите, които имаме можем да стигнем до следващото ниво“ заяви вицепрезидентът Лес Рийд.

„Този клуб има репутация на такъв със стабилна структура, силна школа и играе атрактивен футбол. Смятам, че моето мислене ще му пасне добре. Развълнуван съм от това, което ни предстои и очаквам с нетърпение началото на подготовката“ заяви Пелегрино. 

45-годишният треньор е водил още Валенсия, Естудиантес и Индепендиенте, като освен това играл за Ливърпул и бе помощник на Рафа Бенитес. Той е четвъртият пореден чужденец, който ще води Светците след Маурисио Почетино, Роналд Куман и Клод Пюел.