Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино изобщо не е притеснен от липсата на нови играчи, тъй като твърди, че философията на клуба е различна. 

Лондончани се раздели с Кайл Уокър срещу 50 милиона паунда, но все още не са се подсилили с нито един нов футболист, въпреки очакванията, че след второто място от пролетта ще инвестират в попълнения. 

„Ние имаме ясна идея какво искаме да постигнем в бъдеще. Разполагаме с отлична база, а новият ни стадион ще е един от най-добрите в Европа. Това са вълнуващи мигове за Тотнъм, но е факт, че тук просто философията е различна. Причината не е, че не можем да инвестираме, а просто мисленето ни е друго” каза аржентинецът пред ESPN. 

„Парите могат да ти помогнат да доведеш силни играчи и да изградиш по-добър тим, но също така трябва да си достатъчно умен. Ще ни бъде трудно, но вярваме в своя начин на работа. Миналата кампания заложихме на атрактивен футбол с млади играчи, така че наистина ни очаква сериозно предизвикателство. На „Уембли” ще бъде различна атмосфера, но ние просто имаме вяра в своята академия и играчи. Спокойни сме, защото имаме силен тим” добави той. 

Тотнъм е свързван с играчи като Рос Баркли от Евертън и Джош Кинг от Борнемут, но поне засега в клуба не бързат с осъществяването на трансфери, които обаче вероятно ще направи в следващите няколко седмици.