Капитанът на Саутхемптън Върджил ван Дайк иска да напусне клуба и за това е уведомил новия бос Маурисио Пелегрино. 

Холандецът бе цел на Ливърпул веднага след края на миналия сезон, но Светците се оплакаха от действията на Червените, които прекратиха интереса си към играча. 

Клубът от южния бряг твърди, че Ван Дайк не се продава, но бранителят категорично желае да си тръгне и в резултат босът го прати да тренира самостоятелно недоволен от отдадеността му. 

„Той ми каза, че не може да играе, тъй като иска да напусне. Това  е решението му и аз нямах избор освен да го пратя да тренира самостоятелно, докато този период отмине. Той психологически не е в добро състояние не е отдаден на тима” заяви Пелегрино. 

„Отново ще кажа, че клубът не иска да го продава. Надявам се, че Върджил ще преосмисли ситуацията и на този етап не мога да кажа нищо повече. Той обаче трябва да е готов на 100%, най-вече емоционално” добави мениджърът. 

26-годишният Ван Дайк подписа нов договор с клуба миналата година, така че е обвързан за още няколко сезона със Саутхемптън. Той се утвърди като един от най-добрите централни бранители във Висшата лига.