Мениджърът на Тотнъм Маурисио Почетино е категоричен, че само с нови играчи отборът ще запази нивото си от последните сезони. 

Аржентинецът признава, че Шпорите не могат да се конкурират с останалите по отношение на финансови възможности, но иска повишаване на вътрешната конкуренция в стремежа да се подобри представянето. 

До момента лондончани не са взели нито един нов играч, като единствено се разделиха с Кайл Уокър, от когото получиха 50 милиона паунда. 

„Манчестър Сити, Ливърпул, Челси, а и други клубове искат да се подобрят, като привличат играчи в стремежа да увеличат конкуренцията вътре в отборите. Ние трябва също да направим това” заяви Почетино. 

„В момента чувам, как трябва да печелим трофеи. Това е хубаво по отношение на натиска и напрежението. Необходимо е обаче да бъдем внимателни с очакванията. Знаем, че Деле Али, Хари Кейн, Кристиан Ериксен, Дайър и Алдервайрелд са наистина добри футболисти. Те обаче трябва да усещат натиск, за да могат да се подобряват всяка година. Ако няма конкуренция е нормално мотивацията да спада, да има спад и в представянето и резултатите” добави той. 

„Имаме нужда от освежаване и нови лица, за да запазим баланса. Откакто съм тук президентът Леви винаги търси играчи в стремежа да се подобрим. Въпросът е да вземем правилните футболисти, които обаче е трудно да бъдат намерени” каза още Почетино. 

Една от целите на Шпорите е десният бек на Хофенхайм и младежки национал на Германия Джереми Толиан, който е оценяван на около 13 милиона паунда.