Мениджърът на Нюкасъл Рафаел Бенитес се оплака, че не може да подсили отбора, така както иска за започващия петък нов сезон във Висшата лига. 

Според английските медии основната причина за това е факта, че Свраките не могат да продадат играчи като Грант Ханли, Емануел Ривиер и Анри Севе, които прибират високи заплати и в резултат не могат да генерират приходи. 

Собственикът Майк Ашли през пролетта гарантира, че Бенитес ще получи каквото е необходимо и ще инвестира всички получени средства във футболисти, но действителността е различна. 

„Когато реших да остана очаквах нещо друго. Сега обаче сме тук и това е положението. Съгласих се да продължа да работя в клуба, тъй като видях много позитивни неща, започвайки от феновете” заяви испанецът след победата вчера над Верона в контрола с 2:0. 

„Ще направя обаче всичко по силите си, за да може отборът да бъде достатъчно конкурентен и да завърши на възможно най-добра позиция във Висшата лига” добави Бенитес, който търси класен нападател, тъй като Дуайт Гейл има контузия. Досега при Свраките дойдоха Кристиан Атсу, Флориан Лежун, Хавиер Манкийо, Джейкъб Мърфи и Микел Мерино.