Считан от мнозина за сигурен изпадащ, Хъдърсфийлд Таун постигна впечатляваща победа в първия си мач във Висшата лига, след като срази с 3:0 Кристъл Палас като гост. 

Териерите, които са в елита след 45-годишно прекъсване, разочароваха мениджъра на лондончани Франк де Бур в официалния му дебют и показаха, че лондончани не са особено готови за старта на кампанията. 

В герой за гостите се превърна рекордната покупа Стив Муние, отбелязал два гола. Преди него обаче Джоел Уорд отклони една топка в своята врата в 23-ата минута, за да даде аванс на Хъдърсфийлд. 

Купеният от Монпелие за 11,5 милиона паунда нападател откри сметката си в 26-ата, когато се възползва от подаване на Аарън Муй. 12 минути преди края Муние оформи и крайния резултат. 

„След като си паднал с 0:3, значи е заслужено, така че поздравления за Хъдърсфийлд. Допуснахме грешки и не пресирахме достатъчно. Ако бяхме направили 1:2 можеше и да е различно, но не успяхме. Не бяхме концентрирани през цялото време е бяхме наказани” призна мениджърът на Палас Франк де Бур.