Уейн Руни бе изключително доволен, след като се разписа още в първия си мач за Евертън, връщайки се в клуба след 13 години и осигури триумфа над Стоук с 1:0. 

„Да вкарам отново на „Гудисън Парк“ бе специален момент. Просто не можеше да се получи по-добре. Да играя отново за този клуб е нещо от голямо значение за мен“ коментира Руни. 

„Когато реализирах бях изпълнен с много емоции и просто изригнах. Аз обаче е почувствах у дома си, още от първия ден, в който се върнах. Чаках този ден дълго време и за радост всичко се получи много добре“ добави той. 

„Първите мачове от сезона винаги са трудни, тъй като все още влизаш в ритъм. На старта е просто важно да спечелиш и ние го направихме. Сега ни предстоят трудни срещи, така че бе важно да стартираме добре. Определено имаме потенциал да се справим добре през сезона“ каза още нападателят. 

„Като мисля, че направихме един добър мач, особено в последните 20 минути, когато Питър Крауч влезе, тъй като знаем колко е трудно да бъде опазен. Майкъл (Кийн) обаче действа много солидно, а в края и Джордън (Пикфорд) показа, че не случайно за него са дадени толкова пари“ изтъкна Руни.