Гилфи Сигурдсон вече официално е играч на Евертън, като подписа договор за 5 години с Карамелите. 

Вчера мърсисайдци се разбраха със Суонси да платят 45 милиона паунда за исландеца, който тази сутрин премине медицинските тестове, след което трансферът бе финализиран. Дебютът му може да бъде в понеделник, когато тимът гостува на Манчестър Сити. 

„Това е амбициозен клуб, който е ясно, че върви в правилната посока. Най-важно е тимът да продължава да печели и да се изкачва в класирането през целия сезон. Лично за себе си искам да вкарам и да създам попадения за съотборниците колкото мога повече. Това са целите ми“ заяви Сигурдсон, който е 8-ият нов футболист на „Гудисън Парк“ през лятото. 

„Роналд Куман бе страхотен играч, а сега е много добър мениджър, така че неговото присъствие бе ключов фактор за мен. Той е изградил добър отбор, в който има млади и опитни играчи и съм сигурен, че ни чакат радостни моменти“ добави халфът. 

„Мисля, че на своята позиция той е един от най-добрите във Висшата лига. Още от началото той бе един от приоритетите ни заради качествата си, но най-вече и заради опита. Той ще ни помогне да бъдем по-продуктивни в нападение, към което се стремим“ коментира Куман.