Бърнли подсили атаката си с Крис Ууд в стремежа да остане далеч от борбата за оцеляване. Счита се, че трансферната сума е 15 милиона паунда. 

Новозеландецът идва от Лийдс, като вчера премина успешно медицинските тестове, след което подписа договор за 4 години. 

При Виненочервените той трябва да замени продадения на Уотфорд Андре Грей. През миналия сезон Ууд вкара 27 гола в Чемпиъншип, а се разписа и в първия мач на Лийдс от този срещу Болтън. 

„От години амбицията ми бе да играя във Висшата лига и вярвам, че сега имам възможност да се утвърдят в елита и да бъда редовно на терена. Бърнли свърши отлична работа в последните 2 години, развива се и това ме накара да взема решение да дойда в клуба. Пред мен има още много добри години и целите, които искам да постигна започват оттук” заяви Ууд. 

Нападателят има известен опит от елита, след като през сезон 2014-15 записа няколко мача за Лестър, след което премина в Лийдс и вкара 44 гола в 86 участия за състава. Той е играл още за Уест Бромич, Барнзли, Брайтън, Бирмингам, Бристъл Сити, Милуол и Ипсуич. 

Бърнли започна с впечатляваща победа новия сезон във Висшата лига, печелейки на терена на Челси, преди в събота тимът да загуби от Уест Бромич у дома.