Младият талант на Уест Хям Рийс Оксфорд призна, че е бил отхвърлен от Тотнъм преди да премине при Чуковете. 

Вчера халфът се представи на страхотно ниво в дебюта си във Висшата лига, когато на 16 години и 236 дни, помогна за победата над Арсенал с 2:0. 

Така той стана вторият най-млад в историята на Премиър Лийг, като единствено Джоузи Бакстър бе млад от него с 45 дни, когато се появи с екипа на Евертън срещу Уест Бромич през 2008-а. 

„Бях за кратко в Тотнъм, но те не ме искаха и отидох в Уест Хям, което бе най-добрата опция за мен. По онова време бях нападател. В този клуб обаче младите играчи имаха шанс за изява и те разполагат с отлична академия” заяви Оксфорд. 

„Миналия сезон бях на пейката на няколко пъти, така че и сега очаквах да бъда около отбора, но разбира се не и да стартирам срещу Арсенал. Разбрах в събота вечерта, че ще започна. Поговорих с мениджъра и разбрах какво се иска от мен. Беше невероятна чест да играя. Треньорът ме похвали, така че това бе сбъдната мечта” добави той. 

Оксфорд може да игра и като централен защитник, което му носи сравнения с Рио Фърдинанд. „Чух за това и ми е приятно, защото той бе страхотен играч. Не съм играл от известно време като бранител, но мога да действам и на двете позиции” сподели той.