Нападателят на Борнемут Джермейн Дефо вярва, че се нуждае от един резултатен сезон в своя отбор, за да си гарантира място в националния отбор на Англия на Световното първенство в Русия.

Головият нюх на Дефо даде своите плодове за бившия си клуб Съндърланд и си заслужи доверието на Гарет Саутгейт. Сега ветеранът се надява, че ще повтори представянето си в новия си клуб Борнемут, за да играе на второ Световно първенство в кариерата си.

"В годината, в която се провежда световното първенство, всеки иска да се представи на най-добро ниво в клуба си, защото да си на Мондиал, е голяма чест. Като нападател, аз трябва да отбележа достатъчен брой голове, за да попадна в състава, заяви 35-годишният Дефо пред Скай Спортс.

"Играл съм вече на едно Световно първенство и знам колко специално усещане е това. И ще бъда много щастлив, ако съм там още един път. Това е връх в кариерата на всеки един футболист, особено ако съм с този отбор.

Дефо не беше в отбора за първенството в Бразилия преди четири години, но сега е мотивиран да влезе в списъка на Саутгейт.

"Дори и днес, вярвам, че ще отида и трябва да отида на това Световно първенство. Чувствам се в приповдигнато настроение и се надявам, че ще бъда избран, заяви още опитният футболист.

Но в първите седем мача от сезона за Черешките Дефо е вкарал един гол едва, като се надява, че ще увеличи сметката си в следващите мачове.