Мениджърът на Кристъл Палас Рой Ходжсън заяви, че е неправилно всички надежди за спасение на клуба да бъдат възлагани на "талисмана" на отбора Уелфрид Заха.

Котдивоарския национал се завърна в игра в миналия кръг след двумесечно отсъствие заради травма и реализира победния гол за Палас в лондонското дерби с Челси, като с това донесе и първите точки на клуба си за сезона.

"Уилф е талисманът на отбора, но нищо не зависи от един човек, а от целия тим. Неправилно е всички очаквания да бъдат възложени върху един човек, който да трябва да ни извади от тази бъркотия", каза Ходжсън.

"Според мен Заха е млад играч със светло бъдеще пред себе си, който само ще става по-добър", добави бившият английски селекционер.

Въпреки победата над Челси, Палас продължава да заема последното място във Висшата лига. В събота "орлите" гостуват на Нюкасъл в мач от деветия кръг на първенството. За двубоя в групата се завръща титулярният страб Уейн Хенеси, докато нападателите Конър Уикъм и Кристиан Бентеке са аут с травми в колената.