Новакът Брайтън отнесе Уест Хям с 3:0 насред Лондон и записа впечатляваща победа в първия мач от 9-ия кръг на Висшата лига. 

Чайките изиграха силен двубой и заслужено спечелиха, за да подобрят актива си до 11 точки. Чуковете пък отново разочароваха и остават с 8, като напрежението върху Славен Билич отново е голямо. 

Глен Мъри откри в 10-ата минута, когато се промъкна между Рийд и Антонио, за да засече с глава и да реализира. Домакините така и не успяха да организират кой знае какъв натиск и в края на първата част бяха наказани отново. 

Искиердо влезе към центъра от левия фланг и с великолепен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Джо Харт, отбелязвайки фантастично попадение за 2:0. 

След  паузата лондончани не успяха да направят нищо, докато гостите се чувстваха уверени. В 75-ата минута Сабалета фаулира Мъри в наказателното поле и потърпевшият вкара отсъдената дузпа, правейки триумфа още по-сериозен. 

„Справихме се отлично в защита, което бе ключово. Много съм доволен от сухата мрежа, както и от головете, които вкарахме естествено. Бяхме дисциплинирани и постигвахме великолепен резултат” радваше се босът на победителите Крис Хютън.