Евертън спря серията си от 5 поредни загуби във всички турнири и общо 8 мача без победа, след като обърна Уотфорд с 3:2 в невероятна драма на „Гудисън Парк”. 

Гостите водеха с два гола, след като първо Ричарлисон вкара след почивката, когато след контра преодоля Пикфорд, а след това Кабаселе удвои с глава след подаване на Холебас. 

Неразбирателство между вратаря на Уотфорд Карнезис и Холебас върна интригата. Защитникът не успя да уцели една топка и да изчисти, но съумя да я прати покрай стража, след което Умар Ниас вкара на празна врата в 66-ата минута. 

В 74-ата Доминик Калвърт-Люин изравни, когато засече центриране на Лейтън Бейнс от корнер, но драмата тепърва предстоеше. Съдията даде 12 минути добавено време заради забавяне на играта при контузии на Гомес и Кабаселе от Уотфорд. 

В 91-ата минута Бейнс направи обрата пълен, вкарвайки дузпа за нарушение срещу Аарън Ленън. Това обаче не бе всичко, тъй като и гостите получиха наказателен удар, когато Пикфорд събори Ричарлисон. 

Том Клевърли обаче, изпълни разочароващо и прати топката покрай вратата, за да пропусне срещу бившия си отбор в 100-ата минута. Така Карамелите се изкачиха до 15-ото място с 11 точки, докато Уотфорд е 9-и с 15, губейки за трети път поред в първенството.