Човекът, който изведе Уелс до историческо класиране за полуфиналите на Евро 2016 – Крис Коулман, подаде оставка, съобщиха английските медии. 

Наставникът не успя да класира Драконите за световното догодина и вероятно това е причината за решението му, за което вчера е уведомил и федерацията. 

Освен това 47-годишният специалист е получил предложение да води закъсалия в Чемпиъншип Съндърланд и го е приел, така че ще бъде на линия за двубоя срещу Астън Вила във вторник. 

„Ние сме силно разочаровани, че престоят на Крис начело на националния отбор, приключва. В същото време сме му много благодарни за усилията и работата, която свърши за повече от 6 години тук и му желаем всичко най-хубаво за в бъдеще“ заяви изпълнителният директор на федерацията Джонатан Форд. 

Преди да поеме националния отбор Коулман работи във Фулъм, Ковънтри, Реал Сосиедад и Лариса, като най-добри резултати постигна с тима от Западен Лондон.  Черните котки са последни във второто ниво на английския футбол с едва 10 точки и нямат победа у дома от декември миналата година.