И на 125-ия си рожден ден Нюкасъл преживя разочарование, след като падна с 2:3 от Лестър у дома в мач от 16-ия кръг на Висшата лига. Най-драматичното бе, че това стана след късен автогол. 

Свраките вървят сериозно надолу напоследък, като записаха 6-а загуба в 7 мача и с 15 точки са на 16-а позиция, на 2 над опасната зона. 

Хоселу откри още в 4-ата минута за домакините, когато се възползва от отлична атака и оставен непокрит пред вратата нямаше как да пропусне. 

Лестър обаче се подобри и в 20-ата минута Риад Марез изравни след страхотен удар от дистанция, макар че в случая и вратарят Карл Дарлоу сякаш можеше да се намеси по-добре. 

След почивката Демарай Грей направи обрата пълен в 60-ата минута, когато реализира след рикошет, но 73-ата Дуайт Гейл изравни, като този път късметът бе за домакините, след като при удара топката се отби в Хари Магуайър и заблуди Шмайхел. 

В 86-ата минута обаче, при една контра Шинджи Оказаки получи на чиста позиция пред вратата, а в опита си да изчисти Айосе Перес прати топката в собствената си врата. 

Така Лестър продължи с възхода си, като записа трета поредна победа и с 23 точки е на отличната 8-а позиция и при Клод Пюел Лисиците определено се справят отлично.