Поне за 24 часа феновете на Бърнли ще виждат отбора си в Топ 4 на Висшата лига и това без съмнение е грандиозен успех за скромния тим. 

Виненочервените продължиха с отличното си представяне през сезона, след като надвиха Стоук Сити с 1:0 у дома и събраха 31 точки, изпреварвайки Тотнъм, Арсенал и Ливърпул, които играят в сряда вечерта. 

Мачът не предложи много положения и изглеждаше, че ще завърши без попадение, когато в 89-ата минута резервата Ашли Барнс направи двойно подаване със Скот Арфийлд и с прецизен изстрел реализира, за да донесе победата. 

Предишиният път, когато Бърнли се намираше толкова високо в класирането на елита бе от март 1975-а, когато отборът бе на трето място. Отборът на Шон Дайш е страхотен в защита и вече има 8 сухи мрежи на сметката си, като повечето победи идват с по 1:0. 

В същото време Стоук регистрира най-лошата си кампания във Висшата лига, като след 17 мача има едва 16 точки и затова е доста близо до опасната зона. Напрежението върху тима ще стане още по-голямо, след като фенове ясно изразиха недоволството си посрещайки отбора след 1:5 от Тотнъм през уикенда