Селекционерът на Германия Йоахим Льов не скри вълнението си от жребия на Мондиал 2014, който прати Бундестима в една група с Португалия, Гана и САЩ.

Интересното е, че селекционер на янките е Юрген Клинсман - човекът, който съживи кариерата на Йоги, взимайки го за своя дясна ръка, докато бе селекционер на Германия в периода 2004-2006 година.

"Изправяме се срещу стари познати.  Да сме в една група със САЩ е нещо много специално. С Юрген Клинсман сме в доста близки отношения. Но разбира се има неща, които не си казваме", заяви Льов пред ARD.

"Най-после знаем срещу кои отбори ще се изправим и къде ще се играят мачовете. Ние със сигурност сме сред фаворитите за трофея и нашата цел е да станем световни шампиони в Бразилия. Но има и още доста други силни отбори, които са си поставили същите цели."

"Гледайки назад към квалификационния цикъл съм доволен, защото спечелихме девет мача. Направихме още една крачка напред."

"Успяхме да компенсираме контузиите на Бастиан Швайнщайгер, Илкай Гюндоган и Сами Кедира. Ясно е, че имаме нужда тези футболисти да бъдат в топ-форма за шампионата. Същото важи за Миро Клозе и Марио Гомес", добави Льов.