Ръководството на германския Борусия Мьонхенгладбах ще поиска поне 20 милиона евро за правата на своя вратар Марк-Андре тер Стеген, пише вестник "Експрес".

Стражът е упорито свързван с испанския шампион Барселона. Запитан дали ще подсили каталунците през лятото, националът заяви след загубата с 0:2 от Байерн, че няма да отговоря на въпроси, свързани с неговото бъдеще.

Според медиите в Испания и Германия обаче преминаването на тер Стеген на стадион "Ноу Камп" е сигурно, като той ще замени Виктор Валдес, който си тръгва като свободен агент.

Договорът на тер Стеген с Борусия Мьонхенгладбах изтича през юни 2015 година, а той не възнамерява да го удължава, въпреки желанието на ръководството.

"Ние знаем, че Марк си тръгва през лятото. Това е голяма загуба за клуба ни. Мога да сравня ситуацията с тер Стеген като тази с Марко Ройс преди две години. Нашият клуб не е случаен, защото е добре организиран, структуриран и няма дългове", каза наставникът на Гладбах Лусиен Фавре, цитиран от sport1.de.

"Експрес" допълва, че ако Борусия успее да прибере въпросната сума от Барселона, 15 милиона евро ще бъдат инвестирани за закупуването на двама футболисти от Базел - Ян Зомер и Фабиан Шер. Последният попадна в радарите на Борусия Дортмунд още преди няколко месеца.