Порто се класира по изключително драматичен начин за 1/8финалите на Лига Европа, след като направи 3:3 във Франкфурт срещу Айнтрахт.

Първият мач бе завършил 2:2 и заради повече голове на чужд терен португалците продължават в следващия етап, където ще играят с Наполи.

Те показаха страхотен характер, тъй като изоставаха с 0:2 и 2:3, но успяха да постигнат резултата, от който имаха нужда.

Домакините действаха по-предпазливо през първото полувреме, като се стремяха да не дават шансове на съперника си. Португалците владееха повече топката, но без да стигнат до сериозни опасности.

Айнтрахт чакаше своя момент и той дойде в 37-ата минута. Хубава атака мина през Барнета, Швеглер и Майер, като последният намери Айгнер в наказателното поле и той с прецизен удар реализира.

Малко след почивката бившият нападател на Реал Мадрид Хоселу стреля над вратата от добра позиция. В 52-ата минута нещата за домакините станаха още по-хубави.

След техен свободен удар топката бе изчистена и гостите тръгнаха напред. Самбрано обаче овладя и даде прекрасен пак към Барнета, който не бе в засада и се измъкна зад защитата, отклони с едно докосване към Майер, който на празна врата нямаше как да пропусне.

Много бърдо обаче Порто се върна в мача. В 57-ата минута Куаресма центрира отлично отдясно и Мангала, към когото има сериозен интерес от водещите клубове, засече на близката греда и намали пасива на Драконите.

Германците можеха да си върнат бързо аванса от два гола, когато организираха опасна контраатака, топката стигна до свободния Юнг в наказателното поле, но бе зад гърба му. Футболистът на домакините успя да стреля с пета, но първо вратаря Елтон, а след това и защитник успяха да избият.

Последва опасен удар на Майкон от двайсетина метра, но стражът на домакините спаси. Попадението вдъхнови португалците и в 71-ата те изравниха. След свободен удар Куаресма не стремя, подаде вдясно, последва отлично центриране и отново Мангала нахлу в наказателното поле и засече с глава за 2:2.

В 76-ата минута обаче Айнтрахт отново поведе. Хубаво центриране отляво бе отклонено към далечната греда, където Ошипка засече от въздуха и стреля в далечния ъгъл за 3:2.

Само че това не бе всичко и португалците вкараха решително попадение. В 86-ата минута две резерви за гостите се оказаха герои. Лика се измъкна в наказателното поле и стреля силно, вратарят Трап спаси, но Набил Жила спринтира и добави в празната врата за крайното 3:3, което прати гостите напред.