Защитникът на Айнтрахт Франкфурт Себастиан Юнг е близо до трансфер в Арсенал, пише вестник Метро, като цитира агента на играча.

"Артилеристите" се интересуват от нов десен бек, тъй като е почти сигурно, че Бакари Саня ще напусне след края на сезона. Споменавани са имената на Лукаш Пишчек и Дарил Янмаат, а сега бе замесен Юнг.

Той е на 23 години и се вписва в предпочитанията на Арсен Венгер, който напоследък е фен на футболистите от Германия. Арсенал бил готов да плати за него около 7 милиона евро.

"В Англия знаем, че Арсенал много силно се интересува от него за трансфер през лятото", коментира Мино Грило, цитиран от Метро.

"Те пратиха скаути да го гледат в Бундеслигата. В миналото имаше интерес от Интер, Рома и Милан, но скоро не е имало контакти".

Същевременно  Goal.com твърди, че Арсенал може да опита да направи изненадващ трансфер на Крис Смолинг от Манчестър Юнайтед.

Според електронното издание Арсен Венгер бил "дълготраен почитател на Смолинг" и опитал да го купи още през 2010-та година, преди той да премине на "Олд Трафорд".

24-годишният футболист има 120 мача с екипа на "Червените дяволи", но въпреки това не е твърд титуляр и често позицията му е сменяна. През лятото се очаква Юнайтед да направи сериозни промени в състава си и Смолинг може да е една от жертвите. Допълнителна причина, която може да накара Дейвид Мойс да продаде защитника е сравнително лошата му дисциплина извън терена. През сезона той на няколко пъти бе сниман от вестници да празнува до късни часове.

Арсенал бил готов да плати за него 12 милиона паунда и да запази заплатата му от 52 000 лири седмично.