Президентът на УЕФА Мишел Платини смята, че германски футболист трябва да спечели Златната топка за 2014 година с оглед триумфа на Маншафта на световното първенство по футбол в Бразилия.

По време на Мондиал 2014 сред най-силните играчи в редиците на Бундестима бяха вратарят Мануел Нойер, централният защитник Матс Хумелс, капитанът Филип Лам, както полузащитниците Бастиан Швайнщайгер, Тони Кроос и Томас Мюлер. Миро Клозе пък се превърна в най-резултатният футболист на световни финали.

"Аз не гласувам за Златната топка, но по принцип в година на световно първенство наградата трябва да отиде при футболист, който се е представил силно и е спечелил титлата", каза Платини пред "beIn Sports".

"Така че, тази година германец трябва да спечели Златната топка. Преди беше така, до 2010 година. Тогава Меси спечели приза, въпреки че не направи най-доброто световно първенство."

"Нищо не е сигурно и тази година. Въпреки това е сигурно, че Кристиано Роналдо е един от най-добрите футболисти в света, заедно с Лионел Меси. Няма съмнения в това."

"Футболът се пренесе в друго измерение в последните двайсетина години и статутът на суперзвездите е пропорционален с това."

"Играчите се ползват с най-различни облаги, но трябва да изпълняват и повече заповеди. По мое време ние бяхме доста по-свободни", завърши Платини.