От началото на сезона в Бундеслигата са изминали само 11 кръга, но вече паднаха няколко рекорда и антирекорда. Авторитетният германски сайт sport1.de се спря на някои от подобрените постижения. Ето ги и тях:

- 50 поредни мача без загуба
След победата на Байерн с 4:0 над Айнтрахт Франкфурт Джером Боатенг постигна историческата серия без поражения в Бундеслигата. За последно бранителят е губил мач за първенство на 28 октомври 2012 година.

- Най-бърз гол
В първия кръг на сезона Карим Белараби от Байер Леверкузен откри резултата още в деветата секунда срещу Борусия в Дортмунд. По този начин той подбори постиженията на Джоване Елбер и Улф Кирстен.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/vAkr57Nn4RM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

- Нито един отправен удар
При загубата си с 0:6 от Байерн Мюнхен Вердер Бремен не отправи нито един шут към вратата на шампионите. От въвеждането на официалната статистиката в Бундеслигата (от сезон 1993/94) това не се беше случвало на нито един отбор.

- Най-дълга серия без вкаран гол на старта на сезона
Хамбургер не вкара нито един гол в първите пет кръга, а в мача срещу Айнтрахт Николай Мюлер се разписа в 58-та минута. Така бившият европейски клубен сезона започна сезона с 507 поредни минути без гол, подобрявайки антирекорда на Бохум от сезон 1979/80 - 474 минути без гол на старта на сезона.

- Гол от най-голяма дистанция
В мача срещу Хановер Мориц Щопелкамп от Падерборн разсмя публиката, пробвайки да прехвърли вратаря от 83 метра. Стражът на северняците Рон-Роберт Цилер бе излязъл напред в добавеното време и само изгледа как кълбото влиза в мрежата на вратата му...

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/KMOvN0IsmTo" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

- Автогол от най-голяма дистанция
"Честта" принадлежи на Кристоф Крамер, който неволно се превърна в любимец на всички, които обичат Борусия Дортмунд. Борусия Мьонхенгладбах бе тотално надигран от "жълто-черните" в неделя (22:1 удара), но някак си успяваше да задържи нулевото равенство, с помощта и на две греди. В 58-та минута обаче Крамер реши да удари рамо на затъналия Дортмунд и си вкара най-далечния (от 44.5 метра) и изящен автогол в историята.

<iframe width="560" height="315" src="//www.youtube.com/embed/OnAzCa_-1GE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

- Край на серията на Гладбах от 18 мача без загуба
Преди да паднат с 0:1 в Дортмунд, "жребците" нямаха загуба през сезона в трите надпревари - Бундеслига, купа на Германия и Лига Европа. За първи път в историята си Гладбах бе достигнал до серия от 18 официални мача без поражение.

- Най-дълга серия без допуснат гол на старта на сезона
Вратарят на Кьолн Тимо Хорн не получи нито един гол в първите четири кръга. Той извади топката от мрежата си едва в петия кръг срещу Хановер. 365 минути без допуснат гол на старта на сезона е нов рекорд.

- Най-много докосвания с топката
Чаби Алонсо има славата на разбивач, но срещу Кьолн той буквално беше влюбен в топката, правейки 204 контакта. Така той подобри досегашното върхово постижение на сънародника си Тиаго Алкантара (185 докосвания).

- Най-много асистенции след 11 кръга
Кевин де Брюйн носи Волфсбург на гърба си с точните си пасове. Белгийският полузащитник вече има девет голови подавания, подобрявайки рекорда на Диего от осем асистенции след първите 11 мача през кампанията.