Нападателят на Волфсбург Бас Дост смята, че е почти невъзможно да стане голмайстор на Бундеслигата през този сезон, макар да вкарва в невиждано темпо от началото на нова година.

Холандският таран наниза 11 попадения в първите шест кръга през пролетния дял на сезона и вече има 13 гола на сметката си. Пред него са лидерът Ариен Робен със 17 попадения и Алекс Майер с 16 гола.

"Всеки иска да стане голмайстор на Бундеслигата. Но за мен е почти невъзможно да го направя, защото имам само два гола на сметката си през първия полусезон", каза Дост пред списание "Шпорт Билд".

"Може би ситуацията ще бъде различна след 6-7 седмици. Аз вкарах в първия ни мач за годината срещу Байерн и получих голяма увереност. Казах си, че трябва да продължа в същото темпо и към момента успявам."

"Това е много радващо за мен, но искам да продължавам да доказвам, че съм първи избор в атаката на Волфсбург. Преди време се говореше, че отборът има нужда от нов нападател, но не и в момента", завърши Дост, който е най-ефективният нападател в историята на Бундеслигата към момента.