Германия ще открие нов мултимедиен футболен музей, посветен на най-популярната спортна игра, предаде ДПА.

Тимовете от Бундеслигата и световният шампион за 2014 година Германия ще са в центъра на вниманието, а музеят с площ от 7000 квадратни метра е изграден върху три етажа и ще бъде открит през лятото в Дортмунд.

Постоянната изложба ще даде възможност на посетителите да разширят и задълбочат познанията си за футбола. Ще бъде отделено внимание и на политическите, културните, социалните и икономическите аспекти на популярната игра.

Част от експозицията ще бъде фокусирана върху германската национална футболна сцена, а друга - върху клубния футбол, съставляващ "корените" на играта.

Други теми ще бъдат финалът на Световната купа през 1966 г., спечелен от Англия срещу ФРГ със спорен гол, възходът на професионализма в Бундеслигата, и шампионският тим на Германия, триумфирал на Световното първенство по футбол в Бразилия миналата година.

Музеят ще предостави възможност на младите посетители да тестват познанията си за любимата игра. Билетите за Музея на футбола в Дортмунд ще бъдат пуснати в продажба в края на май. Цената им варира между 10 и 17 евро на човек.