Треньорът на Шалке Роберто ди Матео подаде оставка, която беше приета от ръководството. Новината бе съобщена на официалната страница на клуба в интернет. Специалистът се задържа едва седем месеца и половина на поста, заменяйки уволнения наставник Йенс Келер през есента.

Ди Матео изведе тима от 11-о до трето място, но през пролетния дял на шампионата последва срив и в крайна сметка "миньорите" завършиха на шеста позиция, пропускайки класиране в зона Шампионска лига.

Шалке спечели само две победи в последните си десет двубоя и това предизвика гнева на ултрасите, които освиркваха своите футболисти през последните седмици и им обръщаха гръб по време на домакинските двубои.

"Аз предложих на ръководството план за бъдещи успехи и при какви условия трябва да бъде изпълнен този план. Но получих ясен отговор, че клубът има различни намерения. Затова реших да си подам оставката", обясни 44-годишният Ди Матео, който имаше договор за още два сезона.

"При тези обстоятелства аз не мога да гарантирам, че незадоволителният втори полусезон няма да се повтори. Не мога да гарантирам, че ще изпълним очакванията на клуба за успехи, затова моето решение е възможно най-правилното", уточни бившият мениджър на Челси.