Близо до стадиона на Шалке "Фелтинс Арена" беше открита невзривена бомба от времето на Втората световна война, съобщи германският клуб в своя официален сайт.

Още по темата

 

Авиобомбата с тегло 125 килограма е лежала в земята на дълбочина около пет метра и частично се е намирала в наводнена земя. Съобщава се, че бомбата е принадлежала на Военно-въздушните сили на САЩ.

Този следобед артилерийският снаряд е бил обезвреден. Земята около стадиона на "миньорите" е била една от любимите мишени на американската и британската армия по време на Втората световна война, защото там се е намирало летище и военна база на германската армия.

Припомняме, че в края на месец февруари беше открита бомба и около стадиона на вечния враг на Шалке - Борусия Дортмунд. Тогава обаче невзривеният артилерийски снаряд тежеше два пъти повече и беше с британски произход.

<blockquote class="twitter-tweet" lang="en"><p lang="de" dir="ltr">Beim Umbau des <a href="https://twitter.com/hashtag/S04?src=hash">#S04</a>-Geländes wurde eine 125-kg-Bombe gefunden - diese ist jetzt entschärft. <a href="http://t.co/LZMrUjf8Im">http://t.co/LZMrUjf8Im</a> <a href="http://t.co/xMp0lt54mM">pic.twitter.com/xMp0lt54mM</a></p>&mdash; FC Schalke 04 (@s04) <a href="https://twitter.com/s04/status/615862879242338305">June 30, 2015</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>