Досега във Волфсбург Никлас Бендтнер правеше впечатление най-вече със снимките си в социалните мрежи . Изглеждаше така, сякаш няма особено желание за футбол. Но след като отстреля Байерн за Суперкупата на Германия, се оказа, че надежда за кариерата му все пак има.

Този път късметът се оказа благословия за него, макар че по принцип за него са абонирани в Байерн. Става дума за Никлас Бендтнер, който изглеждаше като чуждо тяло във Волфсбург и от него така и не се виждаше някакво желание за работа. По принцип той страни от колегите си, страни и от топката, страни и от воденето на живот като за професионален футболист.

Фактът, че именно датчанинът бе този, който отстреля Байерн на финалната права, си е малка черешка на тортата на любопитния мач за Суперкупата на Германия. Той не само вкара изравнителния гол за 1:1, но след това забоде и инфарктната решаваща дузпа. И сега на дневен ред е въпросът дали наистина Никлас в това му състояние става само да се шегуваш с него.

Година след като той се присъедини към Волфсбург, много хора продължават да се питат какво му е всъщност на този Бендтнер. Тези, които го следят в интернет, със сигурност са потресени. Нападателят, който след сравнително успешен период в Арсенал и връзка с по-възрастна баронеса, от която има дете, получи прякора Лорда, много обича да се наслаждава на живота. Играе голф, пътува по света, пада си по модата, а между другото му остава по малко време и за футбол, където е доста високо платен.

Наскоро треньорът му Хекинг каза, че Лорда е стигнал до ниво 5 при таван 12 по отношение на кариерата си. Сигурно си е доста трудно да тренираш ежедневно някой, който оставя впечатлението, че е попаднал във възможно най-грешния бранш. В събота обаче изглеждаше така, сякаш Бендтнер си е научил урока. Защото по време на подготовката в Донауешинген Хекинг го бе накарал да тренира извънредно. И той изглеждаше като пребито куче от мъкнене на медицински топки. Това обаче явно е вярната рецепта за вкарване в правия път на една бивша звезда.

Начело с проблемния тип срещу доминацията на Байерн може би точно този нетрадиционен метод е начинът баварците да бъдат спрени. Поне за Суперкупата беше точно така. Макар че, от друга страна, дали в "Байерн" са взели на сериозно Лорда, който след само 1 гол в Бундеслигата през миналия сезон търкаше редовно пейката, а понякога отпадаше и от групата? Би трябвало да са го взели, защото, макар и да е само мечтател в Германия, продължава да вкарва редовно за Дания, а това значи, че е опасен. Неслучайно от Волфсбург се отказаха от идеята си да го продават...

Кристиан Ото, вестник "Велт"