Хановер остана на дъното в Бундеслигата с две точки, но прекъсна серия от пет поредни загуби след 1:1 като гост на вицешампиона Волфсбург.

Бас Дост изведе домакините напред с глава след центриране на Даниел Калиджюри в края на първото полувреме, но малко след почивката Хироши Киотаке изравни с удар отблизо. 

Хофенхайм записа първа победа за сезона и се измъкна от зоната на изпадащите. Кевин Фоланд реализира две попадения за успеха с 3:1 на терена на Аугсбург, а с 5 точки възпитаниците на Маркус Гиздол беше заемат 15-ото място в подреждането.

Борусия Мьонхенгладбах също се отдалечи от опасната зона с втора поредна победа под ръководството на новия си старши треньор Андре Шуберт. Гранит Джака, автогол на Кристиан Гентнер и попадаение на Рафаел в края донесоха успеха с 3:1 като гост на Щутгарт. С актив от 6 точки Борусия прогресира до 14-ото място.

Щутгарт, за който се разписа Даниел Гинчек от дузпа за 1:2 в 40-ата минута, пък допусна шеста загуба в кампанията и вече е предпоследен с 3 точки.

Байер Леверкузен се наложи с 3:0 над Вердер в Бремен и с втората си поредна победа прогресира до петото място с 12 точки.