Борусия Мьонхенгладбах продължи победния си път, като това беше и първата среща на новия треньор Андре Шуберт, който седна на пейката с новия си договор. "Жребчетата" успяха да прекършат Хановер с 2:1 и запазват 4-ото място с 22 точки.

Рафаел донесе успеха на домакините в 84-ата минута, след като Ибраима Траоре откри за тях в 34-ата. Гостите от Хановер изравниха в 65-ата чрез Артур Зойех.

Първоначално Шуберт беше временен треньор, но в апузата за мачовете на националните отбори подписа постоянен договор до юни 2017-а година. Откакто е поел отбора, той има 7 победи и едно равенство. Тогава той пое Борусия Мьонхенгладбах от Люсиен Фавър на последното 18-о място, а вече се бори за място в зона Шампионска лига.

С две точки пред тях Волфсбург запази 3-ото си място, след като днес разгроми Вердер Бремен с 6:0. Вълците се подготвят за мача си през седмицата в Шампионската лига, но това не им попречи да разгромят Вердер, като две попадения вкара Макс Крузе, който асистира и за гола на Бас Дост за 5:0 в 78-ата минута.

Вихрушката във вратата на Феликс Видвалд стартира още в 11-ата минута, когато испанският защитник Алехандро Галвес си вкара автогол след опит на Налдо да стреля. Минута преди края на първата част Крузе покачи на 2:0, а след почивката Виейриня и Джошуа Джуводжи покачиха до 4:0. До края Дост и Крузе оформиха погрома.

Във връзка с атентатите от миналия петък в Париж мерките за сигурност в Германия бяха завишени до крайност. Преди всеки мач полицията претърсваше влизащите зрители, дрехите- с металотарсачи и рентгенови рамки, а доста чанти бяха опразнени. По-бавно бяха направени проверките на мача в Щутгарт, което наложи стартът на срещата да бъде отложен с 15 минути.