Най-младият треньор в историята на Бундеслигата ще се опита да спаси Хофенхайм от изпадане. 28-годишният Юлиан Нагелсман трябваше да поеме сините от лятото, но сега се налага да замества Хууб Стевенс.

62-годишният холандец си тръгна от клуба преди ден, след като се оказа, че има сърдечни проблеми, а съпругата му Туус е с усложнения на хроничния гастрит.

Нагелсман, който все още не е минал последния си изпит за треньор (насрочен е за март), подписа договора си още през октомври.

Той нашумя, след като изведе тима до 19-години на Хофенхайм до титлата в Германия през 2014-а, а малко след това отказа оферта да работи в Байерн лично от Ули Хьонес.

„Юлиан може да поеме на плещите си тази отговорност и ще даде нов импулс на отбора“, заяви мениджърът на клуба Александер Розен.

Германският футболен съюз му даде зелена светлина да поеме сините, тъй като изпитите му са въпрос само на време. В екипа му засега остават помощниците на Стевенс – Алфред Шрьодер (43 г.) и Армин Ройтерсхан (55 г.).

Днес ще е официалното му представяне, като договорът му е до 2019-а. Дебютът му е повече от тежък - срещу Вердер в Бремен.

По-млад от него в Бундеслигата е седял на пейката само Бернд Щьобер от Саарбрюкен, но той е бил само временно на поста през 1976/77.